Skip to content

Biografie

Biografie

Over mij

Mijn passie voor tekenen en schilderen ken ik al vanuit mijn kinderjaren. Na een studie Economie en een baan in het bedrijfsleven besloot ik na de geboorte van onze tweede zoon (er volgden ook nog twee dochters), het schilderen professioneel op te pakken. Met het ontwikkelen van een website voor mijn bloemenschilderijen, zelfs de naam bloemenschilderijen.nl was toen nog vrij, werden mijn schilderijen sneller bekend onder een groter publiek. Sinds die tijd heb ik veel geëxposeerd en werk in opdracht gemaakt. Ook vonden veel bloemenschilderijen via mijn website wereldwijd hun eindbestemming.

Sinds een aantal jaren heb ik mijn passie uitgebreid naar het schilderen van portret en diverse impressionistische onderwerpen. Het impressionisme met zijn levendige toets en sfeervol kleurgebruik biedt veel nieuwe uitdagingen op het figuurlijke vlak. De portretkunst trekt mij zo aan vanwege het unieke en waardevolle karakter voor degene die geschilderd wordt. Ook in de portretkunst zijn de technieken uitdagend: enerzijds de klassieke laag-over-laag techniek met een duidelijk licht-donker effect en anderzijds de impressionistische toets in heldere of rustige kleuren.

In de zomer van 2018 heb ik aan de Angel Academy of Art in Florence de klassieke portretschilderkunst verder mogen beoefenen en bestuderen. Dit is inmiddels een nieuwe schilderpassie geworden.

thumb_DSC_0599_1024
thumb_DSC_0583_1024
thumb_IMG_3677_1024 2
thumb_IMG_5465_1024 2

Exposities

2018

 • NAARDEN – Westwalstraat 6 – Willem-Alexander 5 jaar koning!

  24 maart - 6 mei 2018
   

  Dit jaar is het vijf jaar geleden dat Willem-Alexander koning werd. Ter gelegenheid van dit eerste lustrum is er een tentoonstelling in het Nederlands Vestingmuseum in Naarden-Vesting. Deze tentoonstelling bestaat uit aansprekende schilderijen en beelden van Willem-Alexander en Máxima door 22 gerenommeerde kunstenaars uit het Gooi.

  Mijn 'Willem 50' (die ik vorig jaar heb gemaakt toen hij 50 werd) en Máxima 'Beauty Queen', die ik onlangs gemaakt heb, zijn ook op deze expositie te bezichtigen. Een leuke gelegenheid om ook een bezoek te brengen aan het Vestingmuseum en een wandeling door Naarden-Vesting te maken. 

  Nederlands Vestingmuseum
  Westwalstraat 6
  Naarden

2017

 • BUSSUM – Kapelstraat – Onze Willem 50

  21 – 29 april 2017

  KONINKLIJKE KUNST IN BUSSUM
  Het kroonjaar van onze koning heeft 27 gerenommeerde kunstenaars uit het Gooi geïnspireerd om hun kunstvisie te geven op onze koning.

  Feestelijke opening op vrijdag 21 April van 17:00u – 20:00u

  Van 21 t/m 29 april zullen de kunstenaars hun ‘KONINGSWERK’ tentoonstellen bij: Kunsthandel & Lijstenmakerij Dekker, Jac Paintings en NIEUW.NU. Kom gezellig langs en neem je vrienden mee.

  Deelnemende kunstenaars: Anne Fleur van Gemert- Annemarie Bitter – Anne Miek Godschalk – Anthel Reijnders – Arben Brahimaj – Charlene van den Eng – Eddy ‘Edjo’ Geerlings – Elizabeth Ebbink – Gemma van der Zee – Hans Almekinders – Henni Haselaar – Ilse Valkenburg- JACqueline de Vries – Jan-Willem van Oldeneel – Janine Boot – Janine van der Kaaij-Kruijmer – Maja Boot – Maritza Marbus – Marjan Derksen – Mick Harren – Mieke Schut – Monique van Wijk – Pieter Hogenbirk – SAM Bult – Wouter van der Velde – Yvonne de Vries – Robbert Strüwer.

 • LISSE – De Keukenhof

  23 maart – 21 mei  2017

  Adres
  Stationsweg 166 a
  2161 AM LISSE

  www.keukenhof.nl

2016

 • LISSE – De Keukenhof

  24 maart – 16 mei 2016

  Adres
  Stationsweg 166 a
  2161 AM LISSE

  www.keukenhof.nl

2015

 • ZIEKENHUIS ST. JANSDAL HARDERWIJK

  Tot januari 2016 exposeer ik met bloemenschilderijen en de zwanen in Ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk op de Oogpoli. Daar kunt u op het gemak de schilderijen in het echt bekijken.

  6 oktober 2015 – 4 januari 2016

  Adres
  Wethouder Jansenlaan 90
  3844 HARDERWIJK

  www.stjansdal.nl

 • HAVENFESTIVAL HUIZEN

  Op zaterdag 19 september sta ik op de Botter-/kunstmarkt op het Havenfestival in Huizen bij de sfeervolle Oude Haven. Ik heb vooral schilderijen en kunstkaarten van de Huizer klederdracht en nautische voorstellingen mee. Het Havenfestival Huizen is een gezellig evenement met historische en nautische elementen zoals varen met een botter en oude ambachten.

  Meer informatie op Havenfestival Huizen

  Huizer botter

 • EXPOSITIE SCHILDERIJEN IN VAN GOGH STIJL

  In het weekend van 1 en 2 mei vindt er in De Oude School in Kortenhoef een unieke (verkoop)expositie plaats. Dan exposeren zo’n zestig cursisten van Herman Tjepkema, waaronder ikzelf, een schilderij in de stijl van Vincent van Gogh. Het thema is Kortenhoef. Ook worden er portretten getoond. Hartelijk welkom van 10.00 – 17.00 in De Oude School, Kortenhoefsedijk 145 in Kortenhoef.

  Welkom in Kortenhoef

 • ROTTERDAM -Ikazia Ziekenhuis

  1e etage
  april – juni/juli 2015

  Adres
  Montessoriweg 1
  3083 AN ROTTERDAM

  www.ikazia.nl

 • ZEEWOLDE – Huisartsenpraktijk Het Gildenhuis

  14 januari – 30 maart 2015

  Adres
  Gildenveld 83
  3892 DE ZEEWOLDE

  www.hetgildenhuis.nl

  Spring Party

2014

 • BLARICUM – De Torenhof

  15 juli – 15 september

  Adres:
  Torenlaan 22
  1261 GD Blaricum
  www.vivium.nl/torenhof

 • RIDDERKERK – Verpleeghuis Salem

  jan – april 2014

  Adres:
  Vlietlaan 2
  2986 AZ Ridderkerk
  www.salem.nl

 • SINT MAARTENSVLOTBRUG – Fluwels Tulpenland Groepsexpositie

  SINT MAARTENSVLOTBRUG – Fluwels Tulpenland Groepsexpositie
  maart – mei 2014

  Belkmerweg 65
  1753 GD Sint Maartensvlotbrug
  www.fluwelstulpenland.nl

Scroll To Top