Tulipa Bag

tulipabag, tulipa, bag, tulpentas, designer bag , design, bags, bag, royal bag, royal, tulpen, tulips
Tulipa Bag

 

Bloemen en tassen Flowers and bags
Het afgelopen jaar ben ik bezig geweest met het ontwerpen van een tas in combinatie met mijn bloemenschilderijen. Na een intensieve periode van ontdekken en uitproberen presenteer ik u de Tulipa Bag, in het prettige gezelschap van een maatje kleiner. De Tulipa Bag, een tas waarbij schilderkunst, design en vakmanschap bij elkaar komen.
The Tulipa Bag is my own designed bag in combination with my flower paintings. After a period of trial and error I now happily present you the Tulipa Bag, pleasant accompanied by a smaller one. The Tulipa bag, the unique combination of art, design and craftsmanship.

Uniek Unique
Met het tot stand komen van mijn Tulipa Bag heb ik een prachtig, nieuw vakgebied ontdekt. Ontwerpen schetsen, zoeken naar de juiste materialen, kleimodellen voor de tulpen in reliëf en proefmodellen maken, beschilderen van het leer, het heeft alles bijgedragen aan het uiteindelijke resultaat.
By developing my Tulipa Bag I’ve found a bright new discipline. Making sketches, looking for the right materials, making clay models of the tulips, painting the leather, it all ended up in the Tulipa Bag.

Het ontwerp van de tas is eenvoudig, stijlvol en functioneel, als drager van de kunst, de tulpen. De kleine tas is als clutch te gebruiken, in combinatie met de grote tas, maar ook solitair: als avondtasje met een klein oranje hengsel of als schoudertasje met een lang zwart hengsel.

The design of the bags is simple, stylish and functional as the tulips have to get the attention. You can use the small bag as a clutch, but also in combination with the orange belt or a large black belt.

Inspiratie Inspiration14729112_1215834205126251_1674695245524818752_n
De inspiratie voor de tulpen op de tas komt van een schilderij, een bloemstilleven, van Osias Beert de Oude (ca. 1615). Hij was één van de beroemde schilders van het bloemstilleven uit de Gouden Eeuw.
The tulips inspiration for the bag I’ve got from a painting of Osias Beert de Oude (ca. 1580 – 1623). He was one of the famous flower artists of the Golden Age.

Het proces The proces
De tulpen heb ik in klei gemaakt van ongeveer een halve centimeter dikte. Van deze kleimodellen heb ik een epoxy mal gegoten. Met deze mallen heb ik leerafdrukken

kleimallen, clay molds
kleimallen, clay mold

in reliëf gemaakt. De tulpen heb ik handgeschilderd in de traditionele laag- over laagtechniek en voorzien van een beschermende coating.
The tulips I’ve made in clay of 0,2 inch from which I’ve made a mold. So then I could make reliefs of the leather. The tulips I’ve painted in the classical layer-over-layer technique and covered by a protecting coating. 

Kwaliteit Quality
Het gebruikte kalfs-(zwart) en rundleer (wit en oranje) is van hoge kwaliteit. De voering van de grote tas is van zacht lamsleer, ook wel lamsnappa genoemd. De binnenkanten van beide tassen zijn voorzien van vakjes en een key-koord. Op de achterkant van de grote tas bevindt zich nog een extra vak, te openen onder het oranje logo. De grote tas sluit met een niet-zichtbare rits. De kleine tas sluit met een drukker.
The calfskin is high quality leather, as well as the inside bag of lambskin. Inside the bags there is space for the phone and so and a keycord. At the back of the big bag there is extra space for papers, under the orange logo. The big bag closes with an unseen zipper while the small one closes with a a little press.

Maatwerk Custom made
De tassen worden per stuk in opdracht gemaakt. Iedere tas is een uniek kunstwerk, het schilderen van de tulpen is een creatief proces dat per tas opnieuw tot stand komt.
The Tulipa bags will be made commissioned. Every bag is a unique piece of art. Painting the tulips is creative process which makes every bag unique.

 Koninklijk Royal
De oranje kleur van de tulpen, hengsels en details staat voor de Nederlandse koninklijke kleur en de tulp als symbool voor Nederland, een koninklijke visitekaart.
Orange is the Dutch Royal colour. The tulip is a well known symbol for The Netherlands. Therefore the Tulipa Bag is like a royal business card. 
 
De Tulipa Bag is het resultaat van schilderkunst, design en vakmanschap met een koninklijke uitstraling.
The Tulipa, in which art, design an craftsmanship mix together in a royal appearance.